Ak máte radi cestoviny, máme pre vás jednoduchý recept.
25. október 2021
Príprava
·
15 min.
Varenie
· 50 min.
Toto jedlo pripraví každý
začiatočník a nielen pre seba, ale aj pre ďalších troch členov.
Ingrediencie
· 1 tekvica, asi 1kg, bez semienok, ošúpaná
· 2 lyžica olivového oleja
· 1 lyžica masla
· 2 cibuľa, na kocky
· 1 strúčik cesnaku
· 2 červené chilly papričky, bez semienok, nadrobno
· 850ml zeleninového vývaru
· 4 lyžice crème fraîche
Postup
1.
Rúru zohrejete na 200°C.
2.
Tekvicu nakrájate na veľké
kocky (4cm), vložíte do formy na pečenie a pridáte jednu polievkovú lyžicu
oleja.
3.
Pečiete 30 min. do zlatista,
počas pečenia jeden krát tekvicu otočíte.
4.
Kým sa vám pečie tekvica
v rúre, tak si rozpustite maslo s lyžicou olivového oleja
a pridáte cibuľu, strúčik cesnaku, ¾ chilly.
5.
Prikryjete pokrývkou
a varíte na miernom ohni cca 15-20minút, kým vám to úplne nezmäkne.
6.
Tekvicu z rúry si dáte na
panvicu, pridáte vývar, crème fraîche, použijete tyčový mixér
a rozmixujete tieto ingrediencie do krémovej konzistencie.
7.
Dáte všetko späť na panvicu,
zohrejete a dosolíte. Polievku podávajte v miskách, na vrch môžete pridať
trocha crème fraîche a posypeme chilli, ktoré nám ostalo.
Prajeme Vám dobrú chuť!